alberT Janer

foto de BC&JC

Expectatives, Impulsos i Influències

Les influències que intervenen en la decisió de les persones són molt importants. Per exemple, més del 58% d’usuaris prefereix conèixer les opinions de la marca a través de blogs. Per tant, s’ha de ser conseqüent quan una persona critica alguna cosa, ja que les implicacions són importants, sobretot en el camp econòmic.

El programa de Josep Cuní  en els matins de TV3 ha estat de vegades molt criticat per l’exageració de les entrevistes o opinions que es tenen sobre la conjuntura econòmica, ja que les conseqüències són greus: una part del seu públic de jubilats van retirar els seus estalvis dels bancs i caixes després d’escoltar la tragèdia i dramàtica situació econòmica que describia Josep Cuní fa un any.

Avui, en Xavier Sala i Martín ha aparegut en el programa Divendres i ha parlat del pressupost de l’Estat i de les aplicacions dels fons per tal de millorar el sistema. També ha parlat dels pilars que s’han de tenir en compte per canviar la situació actual i així , de forma permanent, donar un gir en termes de productivitat, etc. I finalment, per primera vegada des del septembre del 2007, el doctor Xavier Sala i Martín s’ha mostrat optimista d’una recuperació econòmica i d’una possibilitat de sortir guanyant per una futura reforma del sistema laboral…

El doctor d’Economia sap perfectament la força que tenen les influencies i la conseqüent generació d’expectatives. És més, ell mateix va remarcar fa uns anys la seva posició en contra de l’actitud dels periodistes que exageren els problemes financers i econòmics. Per tant, és probable que els “brotes (verdes)” que ha enunciat siguin una curtina que tapi la realitat observada per jubilats que ràpidament reaccionen amb por i així es mantinguin calmats.

Per què pot ser una mera frase per calmar? Doncs perquè estem en unes setmanes de tragèdies gregues i problemes greus financers i sistèmics quant al mercat laboral i que el mateix Estat nega…això és un altre tema a comentar: tot Europa i altres països desenvolupats exigeixen a Espanya que canvïi ja de forma abismal els paràmetres econòmics espanyols i dugui a terme una reforma com Déu mana, i en canvi, el propi Estat nega que hi hagi greus problemes…

En fi, pendre decisions en calent no és aconsellable, ja que les conseqüències són molt greus i es generen fàcilment expectatives errònies, ara bé, altres protagonistes en aquesta economia com és l’Estat, sí que hauria de prendre decisions a contrarrellotge.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: